2015 - De Oude Bleijk

Home > Nieuws > 2015 - De Oude Bleijk

Heko voert sinds half augustus een groot renovatieproject uit aan De Oude Bleijk in Leidschendam voor woningbouwvereniging Vidomes. Vidomes beheert en verhuurt circa achttienduizend woningen in Den Haag en omgeving. Het project omvat 145 woningen verdeeld over twintig woonblokken. Per blok worden ook de kopgevels aangepakt. Mario van ’t Wout en Leo Boerkamp vertellen over dit project.

Leo: ‘Naast het buitenschilderwerk, waaronder ook de aanpak van houtrot valt, verricht Heko verschillende bouwkundige werkzaamheden. Zo wordt op de veertig kopgevels de bestaande gevelbetimmering van houten rabatdelen vervangen. Heko werkt hiervoor met het product keralith, een goede vervanger van de eerdere houten delen. Een gevelbetimmering van Keralith gaat tientallen jaren mee en vereist nagenoeg geen onderhoud. Dus ook schilderwerk is met dit materiaal verleden tijd.’ Mario vult aan: ‘Dit leverde overigens wel wat extra werk op: er bleken minder bevestigingsregels achter de houten delen te zitten dan verwacht. Maar we blijven gelukkig goed binnen de planning!’

Verder wordt in de twee aan twee gedeelde schuurtjes twintig minuten brandwerend materiaal aangebracht op de tussenwandjes en worden alle dorpels van voor- en achterdeuren voorzien van een slijtstrip.

 

Het project verloopt volgens planning; naar verwachting worden half december de laatste steigers uit de wijk verwijderd. Mario besluit: ‘Hier zijn wij goed in: we pakken een groot project op en plannen dit zo strak in dat we ons altijd goed kunnen houden aan de gestelde deadlines’.

Terug naar overzicht

Inloggen

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Wachtwoord vergeten

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Vul uw gebruikersnaam of e-mail in om uw wachtwoord te herstellen