2016 - Heko-renovatie: zo compleet kan het zijn!

Home > Nieuws > 2016 - Heko-renovatie: zo compleet kan het zijn!

Heko heeft meer dan zestig jaar ervaring in onderhoud en renovatie voor elk type woning. Of het nu een renovatie betreft via de formules van Alliantie+ (zie hierboven) voor de naoorlogse woningbouw of op maat gesneden renovatie, zoals in dit voorbeeld. Heko levert maatwerk: de hoogste kwaliteit voor elk renovatievraagstuk!   Renovatie oude stadswoning Heko pakte de renovatie aan van een honderd jaar oude stadswoning in het centrum van Den Haag. Allereerst werden er sloop-, hak- en breekwerkzaamheden uitgevoerd. Toen duidelijk werd dat de fundamenten onvoldoende stevig waren, is er plaatselijk een nieuwe fundering van schroefpalen aangebracht. Asbestsanering en ongediertebestrijding volgden, waarna een vochtwerend scherm is aangebracht in de buitenmuren, die vervolgens werden versterkt.

Heko heeft meer dan zestig jaar ervaring in onderhoud en renovatie voor elk type woning. Of het nu een renovatie betreft via de formules van Alliantie+ (zie hierboven) voor de naoorlogse woningbouw of op maat gesneden renovatie, zoals in dit voorbeeld. Heko levert maatwerk: de hoogste kwaliteit voor elk renovatievraagstuk!
 
Renovatie oude stadswoning
Heko pakte de renovatie aan van een honderd jaar oude stadswoning in het centrum van Den Haag. Allereerst werden er sloop-, hak- en breekwerkzaamheden uitgevoerd. Toen duidelijk werd dat de fundamenten onvoldoende stevig waren, is er plaatselijk een nieuwe fundering van schroefpalen aangebracht. Asbestsanering en ongediertebestrijding volgden, waarna een vochtwerend scherm is aangebracht in de buitenmuren, die vervolgens werden versterkt.
Hierna werden geluidsmetingen uitgevoerd, waarop besloten is geluidsisolatie aan te brengen, tegelijk met energetische isolatie en mechanische ventilatie.
 


Vervolgens zijn nieuwe, dragende delen aangebracht in de vloeren en werden alle natte ruimtes geheel vernieuwd. Ook de volledige elektrische installatie is vervangen en er werd een lichtplan ontworpen en uitgevoerd. Tot slot zijn er nieuwe ramen en deuren geplaatst, is er opnieuw gevoegd en is het hele huis binnen en buiten opnieuw geschilderd.
 
Heko: zo compleet kan een renovatie zijn!
 
RGS
De woningmarkt is in beweging: bouwen is complexer, financieringsmogelijkheden zijn beperkter, nieuwbouw stagneert en de vraag verandert. Dit vraagt nieuwe vormen van samenwerking om te komen tot optimale resultaten en een zo groot mogelijke efficiëntie. Daarom is het concept ‘RGS’ uitgewerkt: resultaatgericht samenwerken.
RGS betekent dat budgetten door opdrachtgever en opdrachtnemer gezamenlijk worden afgestemd op belangrijke criteria en waarden, zoals bewonersgedrag, duurzaamheid, energieprestaties, leefbaarheid, veiligheid en techniek. Dankzij een nauwe samenwerking tussen opdrachtgever en -nemer en een duidelijk geformuleerd stappenplan ontstaan een optimale balans en maatwerk!
 
Stappenplan
Dit RGS-stappenplan bestaat uit verschillende fases. Allereerst de initiatieffase, hierin spreken opdrachtgever en –nemer de intentie uit het project tot het eind en desgewenst tot en met de beheerfase samen uit te voeren. Dan de planontwikkeling, waarin een marktvisie, de randvoorwaarden en de kwaliteitsuitgangspunten worden geformuleerd. Daarop volgt de planuitwerking en optimalisatie waarin wordt gekozen voor één uitgewerkt scenario om de gestelde doelen te behalen. Vervolgens wordt de opdracht definitief verstrekt en starten de uitvoeringsvoorbereiding en de uitvoeringsfase zelf. Tijdens de projectoplevering tot slot worden een aanvangskeuring en een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.
Afhankelijk van de gemaakte afspraken blijft de opdrachtnemer ook na de eigenlijke renovatie verantwoordelijk tijdens de beheerfase.
 
RGS is een slim alternatief bij renovatiewerkzaamheden: dankzij de heldere afspraken, de intensieve samenwerking en de korte lijnen gedurende het hele proces, verloopt een renovatie efficiënt en beter in balans. Dit kan wel twintig tot dertig procent in de kosten schelen!
 
Voor meer informatie: frank.vandervoort@hekobv.nl.

Terug naar overzicht

Inloggen

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Wachtwoord vergeten

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Vul uw gebruikersnaam of e-mail in om uw wachtwoord te herstellen