2010 – Frank van der Voort nieuwe eigenaar Heko

Home > Nieuws > 2010 – Frank van der Voort nieuwe eigenaar Heko

Na ruim veertig actieve dienstjaren hebben de twee directeuren en grootaandeelhouders de heren Wingelaar (63) en Van der Geest (66) op 8 oktober 2010 Verenigde Schildersbedrijven Heko verkocht aan Frank van der Voort. De overname is tot stand gekomen door een zogenaamde ‘management buy in’ (MBI).

Tijdens de zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat stond vooral de continuïteit van het bedrijf centraal. Uiteindelijk vonden Wingelaar en Van der Geest in Van der Voort (51) de beste kandidaat. Hij is een ervaren manager die bij uiteenlopende bedrijven – onder andere in de industriële sector – heeft gewerkt in commerciële en algemene directiefuncties.

Aanvankelijk werd gesproken met strategische partijen, maar daar kon geen goede ‘klik' mee worden gevonden. Bij deze partijen werd, volgens de vertrekkende grootaandeelhouders, de continuïteit van Heko en haar werknemers naar de toekomst toe onvoldoende gewaarborgd. Wingelaar en Van der Geest: ‘We zijn ontzettend blij dat Frank van der Voort het bedrijf van ons overneemt. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het belang van Heko, de medewerkers en relaties voorop stelt.’ De vertrekkende grootaandeelhouders en Van der Voort vertrouwen erop een rimpelloze overname voor de organisatie, haar medewerkers en relaties te realiseren.

MBI

Van der Voort besloot na jarenlange ervaring in het leiden van diverse bedrijven binnen een groot concern in 2008 als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Hij heeft met behulp van Dutch Dream, specialist in het begeleiden van MBI-kandidaten in het overnameproces, de overname voltooid.
Van der Voort: ‘Nu de overname een feit is, gaat het echte werk pas beginnen. Heko is een mooi bedrijf met een stabiele basis waar ik mogelijkheden zie tot verbreding en gecontroleerde groei.’ Heko is al 58 jaar actief in het kwalitatief hoogwaardig uitvoeren van schilderwerk, beton- en of houtrotrenovatie en totaalonderhoud. Het bedrijf werkt vooral voor (semi)overheid en woningcorporaties op zowel projectmatige basis als op basis van prestatiecontracten. Over de afgelopen jaren is hiermee veel ervaring opgebouwd. Dat vertaalt zich terug in een trouwe klantenkring met een hoge waardering voor de uitgevoerde werkzaamheden. 

In het klanttevredenheidsonderzoek gaven de relaties van Heko afgelopen zomer aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit, de communicatie en het volgens afspraak opleveren van het werk. Heko werkt, als een van de eerste schilderbedrijven in Nederland, geheel conform OHSAS 18001. Dit certificaat werd afgelopen voorjaar behaald. Met het werken volgens deze norm krijgt maatschappelijk verantwoord ondernemen een concrete invulling.
’Door te blijven vernieuwen weet Heko zich steeds te onderscheiden. Dat was in het verleden zo, en dat zal in de toekomst niet anders zijn’, aldus Van der Voort.

Terug naar overzicht

Inloggen

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Wachtwoord vergeten

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Vul uw gebruikersnaam of e-mail in om uw wachtwoord te herstellen