2013 - Innotec certificaat

Home > Nieuws > 2013 - Innotec certificaat

Donderdag 20 juni volgde de bouwkundige afdeling van Heko een speciale training van Innotec voor het ‘Innotec Project Lijm Systeem’. Na afloop van de training werd Heko gecertificeerd als ‘deskundig gebruiker’ van het nieuwe lijmssysteem.

Innotec is al jarenlang succesvol met producten voor onderhoud, reparatie en montage. De producten van Innotec worden gebruikt door professionals in de bouw – zoals Heko – in de industrie en de mobiele sector.

Nieuwe mogelijkheden

René van der Burg, hoofd van de bouwkundige afdeling van Heko, vertelt: ‘Wij werken al jaren met de producten van Innotec, maar tot dusver betrof dit kit voor badkamers en gevels. Met dit nieuwe lijmsysteem kunnen we echter ook kunststoffen, zoals trespa, beklede staalplaat en technische kunststoffen, verlijmen. Dit heeft verschillende voordelen. Allereerst is het mooier, want je krijgt geen schroefgaten in het materiaal. Daarnaast werkt het sneller dan schroeven  en vangt de lijm de ‘werking’ van het materiaal ook veel beter op dan schroeven. Ten derde voorkomt het rotting van de achterliggende laag (meestal hout); er kan hier namelijk geen vocht doordringen, doordat er geen schroefgaten worden gemaakt. Dit lijmsysteem heeft dus alleen maar voordelen!’

Montage

René van der Burg vervolgt: ‘Het systeem werkt heel simpel: eerst plakken we een strook dubbelzijdig tape over de hele lengte van het materiaal. Dan volgt een egaal verdeelde kit-laag en onmiddellijk daarna kunnen we het materiaal monteren. Het dubbelzijdige tape draagt het materiaal de eerste 24 uur en daarna neemt de lijm het over. Simpel en heel doeltreffend!’

Internationale trend

Lijmen als verbindingstechniek is internationaal sterk in opkomst. Dit heeft onder andere te maken met het toenemende gebruik van nieuwe, moeilijk te monteren materialen. Maar ook de stijgende vraag naar het verbinden van ongelijksoortige materialen stelt nieuwe eisen: dankzij de verschillende uitzettingscoëfficiënten werken de conventionele verbindingen hier vaak niet goed. Het nieuwe lijmsysteem van Innotec vangt deze verschillen echter moeiteloos op. Innotec geeft tien jaar verzekerde garantie op de lijmverbindingen van dit nieuwe systeem.

Terug naar overzicht

Inloggen

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Wachtwoord vergeten

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Vul uw gebruikersnaam of e-mail in om uw wachtwoord te herstellen