2014 - Heko renoveert Landgoed Backershagen

Home > Nieuws > 2014 - Heko renoveert Landgoed Backershagen

Heko kreeg van WaB Services (Wassenaar) de prestigieuze opdracht voor groot onderhoud van het prachtige Landgoed Backershagen in Wassenaar. Dinsdag 22 april zijn we officieel gestart met de voorbereidende werkzaamheden hiertoe: het plaatsen van schaft-, en opslagvoorzieningen en het monteren van een vaste gevelsteiger voor het reinigen van de gevels. Als alle gevels gereinigd zijn, zullen wij het metsel-, beton- en houtwerk voorzien van het verfsysteem Alpha DuraClean, dat wordt geadviseerd door Sikkens en dat voldoet aan het ECOSure-label. Het betreft een semi-minerale matte buitenmuurverf voor langdurig schone gevels; algengroei krijgt dankzij de geïntegreerde filmbescherming van het product geen kans. Daarnaast wordt het houtwerk voorzien van Rubbol XD Gloss, een hoogglanzende aflakverf die garant staat voor buitengewone duurzaamheid en optimale bescherming tegen UV.

Landgoed Backershagen

Het landgoed werd in 1731 gebouwd door Cornelis Backer en is vernoemd naar hem en zijn vrouw Maria Clara van der Hagen. Gedurende de hierop volgende eeuwen was het in het bezit van verschillende vooraanstaande families. In 1935 werd het huis gemoderniseerd, maar in 1974 brandde het volledig uit. In 1985 werden de restanten verder afgebroken en werd het huis opnieuw, in oude stijl, opgebouwd. Aan weerszijden van het voorplein zijn in deze periode twee appartementencomplexen gebouwd.

Bijzondere opdracht

Heko-voorman Frans den Boer is zeer enthousiast over de werkzaamheden op het landgoed: ‘Ik vind het echt leuk om dit landgoed in onderhoud te hebben. En het is natuurlijk heel bijzonder om tussen de wegspurtende eekhoorns naar je werkplek te lopen!’

Terug naar overzicht

Inloggen

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Wachtwoord vergeten

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Vul uw gebruikersnaam of e-mail in om uw wachtwoord te herstellen